Anticipa’t i optimitza el moment de compra d’energia

gemweb ha desenvolupat, en exclusiva per a la comunitat d’usuaris, una nova funcionalitat que permet determinar i calcular el cost de l’energia elèctrica en el futur immediat, considerant les dades emmagatzemades.

Amb la informació de la demanda pròpia de gemweb, els valors de mercat històrics, els indicadors de mercat actuals i les projeccions a futur indicades per l’OMIE- OMIP, la nova funció permet:

  1. Decidir el millor moment per a comprar o vendre energia
  2. Calcular el cost de l’energia en el futur immediat
  3. Planificar l’ optimització més idònia de preus d’energia consumida

D’aquesta manera, tant l’empresa privada com l’administració pública podran planificar millor el seu pressupost de despesa energètica i millorar les condicions en la contractació de compra d’energia elèctrica.

Exemples:

  • L’última cotització de l’OMIP (en color lila) està per sota d’un percentatge de valors històrics (percentil) del producte seleccionat. Aquesta informació ajuda a posar de relleu si és un bon moment de compra a futur.
  • Mostra l’estalvi, calculat amb les dades de consum i contractuals particulars emmagatzemades a gemweb, que s’esdevindria respecte a l’últim preu mitjà de l’OMIE, amb les despeses contractuals i de gestió incloses.

  • Mostra el percentil de preus històrics de l’ OMIP per sobre del valor del click efectuat
  • Mostra l’estalvi que s’esdevindrà respecte a l’últim preu mitjà de l’OMIE
  • Mostra l’estalvi (desviació) respecte al pressupost definit

Más contenido sobre Eficiencia y Gestión Energética

Entendiendo la factura energética (PVPC)

Según la OCU, tan sólo el 11% de los consumidores entiende por completo todos los apartados de su factura de la luz. Muchos ni siquiera saben si pertenecen al mercado libre o al regulado (PVPC).

Únete a nuestra comunidad